Corvette Club Bergen logo
    Siste oppdateringer:   20.05.19 - Terminliste 2019 ||| 11.06.19 - Vestlandstreff 2019 |||

Klokken i California nå:

 
Klokken i Florida nå:

 

Artikler

Rapport fra USA turen.

Ketil har sendt oss en liten stemningsrapport fra CCN sin USA tur.

Grytidlig en fredags morgen stilte 8 regnvåte bergensere på Flesland, klare for 14 dager med sol i Florida. Flyet til Amsterdam var kansellert og det ble mye styr før all kom seg avgårde på alternative ruter. Jeg og junior var de eneste som landet etter sjema og vi hadde forlengst spist og lagt oss før de andre kom. Alf og hans junior klarte forøvrig å bli stoppet av Sheriffen etter kun få minutter på amerikanske veier. "Du er ikke på Autobanen nå, gutt" fikk han beskjed om før de fikk kjøre videre.

Opplegget på turen var temmelig fritt og folk valgte i stor grad sine egne reise mål og tidsskjema. Det var 4-5 dager med skikkelig flott vær og like mange dager som var helt ok, dvs at det kunne være greit med langbukser og genser. 2-3 dager var det småkaldt (ca. 15grader) og for oss Bergensere fikk vi heldigvis også endel regnbyger. (Det var jo tross alt vinter.)

Lørdag morgen dro alle på Corvette treffet i Kissimee. Ca 400 biler var tilstede, pluss et stort delemarked og et stort antall biler til salgs. Jeg klarte målet mitt om å IKKE kjøpe bil på turen, det var ikke alle som klarte det...
Det var knall vær og jeg ble selvfølgelig solbrent. Solkrem er jo feminint :o) Old Town er verdt et besøk. Det er cruising hver fredags- og lørdagskveld. Gjett om vi syntes livet var herlig der vi satt på en uterestaurant med en kald en og tenke på dem hjemme i slapset mens bilene glir forbi... :o)

Jan Erik sirklet tettere og tettere rundt Ed Morse Chevrolets firmastand. Han hadde sjekket bilpriser på nettet på forhånd og prisene på de to C6 Z06'ene de hadde med seg var hyggelig. Etter lengre tids forhandlinger og diverse tenkerunder ble det handshake og avtalen var i boks! Det kriblet nok litt i magen på mer enn en nordmann...
Gutta i dette firmaet var veldig hyggelig og proffe og Jan Erik angret ikke et sekund på at han valgte dem. De hadde foresten solgt 24 nye Z06'er i fjor!

Norges 3dje C6 Z06 var på vei!

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Diverse Vetter på treffet.

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Søndagen var vi i Universal studios og ungene (både de minste på 8-10 år og de litt eldre ungene på rundt 40) hadde det skikkelig moro.

Florida 2007

Florida 2007

Mandagen dro vi ned til Ed Morse og ungene fikk bade i de store bølgene mens Jan Erik ordnet papirene. En artig opplevelse og se nye Corvetter på rekke og rad.

Florida 2007

Florida 2007

Her er foresten yndlingsrestauranten vår Race Rock. Den lå rett nede i gaten og var fullstendig dekorert med ekte racebiler og effekter. John Force sin funny car og Dale Earnhards stock car var bare en ørliten del. Bilene var bare tappet for væsker og hengt opp!

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Vi måtte selvsagt en tur innom Rogers Corvette og inspisere de 100 bilene han hadde for salg. Her var mest C5 og C6 men også endel eldre. Blant annet en håndfull ZR-1 Corvetter, den ene med bare 63 miles på telleren! Han hadde også to (!) C2er med L-88 og en 69 modell ZL-1. ZL-1 vetten hadde han hatt i mange år men aldri kjørt den! Var tilsalgs for 1 mill dollars! Det lå et lite verksted på baksiden av bygget som spesialiserte seg på trimming av biler og det var mye Corvette å se her også. Et par kollisjonskadete C6'er ventet også på bedre tider...

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

  En tur på Kennedy space senter var obligatorisk. Også dette lå under en times kjøring fra hotellet. Ungene syntes 3-D filmene var ganske artige og det var stas og få tatt på ekte månestein og kjøre fjernstyrte biler som var tro kopier av ekte "rombiler". Ellers var Kennedy muligens mest fasinerende for oss voksne. Vi kunne gå ombord i den pensjonerte romfergen Explorer og fikk se de fleste bygningene på det enorme området. "Crawlerne" som brukes til å frakte romfergene fra hangarene og til oppskytningsrampen stod der. 9000 tonn ble vekten av crawleren med fergen oppå! 4 millioner liter fuel går med hvergang fergen skal opp og det blir sprøytet ut 1,2 millioner liter vann på launchpaden for å kjøle ned ved takeoff. Apollo 8 raketten kunne beskues på nærthold. Vanvittig stor var den! Nesten ubegripelig at de fikk den i luften. Hele komandosentralen hvor de skjøt opp Apollo rakettene er bevart i 100% autentisk stand og man kunne følge aktiviteten under en oppskytning.

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Ecklers lå like i nærheten av Space senteret og de fleste var vel innom her tenke jeg. Fikk nå svidd av 1000 dollars jeg og.

Daytona Beach er en av få strender i verden som det er lov å kjøre bil på. Dette måtte selvfølgelig prøves... En artig opplevelse...

Florida 2007

Florida 2007

Daytona International Speedway var en selvsagt post på programmet. Flere av turdeltagerne var her under 24 timers Rolex 24 løpet, mens vi valgte å ta turen dagen før. Det var masse plass på tribunene som tar over 200 000. Det gikk et mindre billøp (Konicup eller hva det het), så vi fikk med oss litt raceaction...
Det var fullt mulig å rusle rundt i depoet og vi fikk studert deltagerne på nært holdt. Folk var enormt hyggelig overalt og både brannmenn og mekanikere tilbød seg uoppfordret til å ta bilde av oss inne i brannbiler, i depoet sammen med førere osv. Her var også en stor utstilling av klassiske race cars. En mektig opplevelse og enda engang mistet man nesten pusten av hvor enormt stort alt er her borte.

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Ved en ren tilfeldighet fikk vi se en reklame på TV for et monstertruckshow som skulle være ett eller annet sted i nærheten. Vi fant fram til banen men måtte slukøret konstantere at det var utsolgt for lenge siden. En tvilsom svartebørs selger reddet kvelden for oss. Banen lå i et temmelig tvilsomt strøk og vi gruet oss litt for å dra hit etter mørkets frembrudd. Showet begynte jo 2000. Men da løpet nærmet seg vrimlet det av "normale" barn og voksne overalt og vi kunne slippe skuldrene ned (vrimlet av poliser også, sikkert ikke helt uten grunn). Showet var utrolig bra og alle de 65000 på tribunen var i hundre! Det er jo mye mer liv i amerikanerne enn trauste nordmenn (I hvertfall edrue nordmenn). Truckene hoppet og kjørte på bakhjulene. Med rundt 2000 hesters metanol motor kilte det godt i ørene. Mange veltet og en tok fyr, til øredøvende applaus. Ungene var i 100 og det var vel forsåvidt vi også :o) Campingvogner og en hel campingbil ble pinneved. Kvelden ble avsluttet med et Demolition derby hvor siste bil som beveger seg vant.

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

  Søndag dro hele banden sørover. Vi fulgte idylliske A1A helt ned til Fort Lauderdale. Utrolig mye dyre og flotte hus, biler og båter. Tusenvis av rikinger har bosatt seg her. 100 000 dollar i årlig medlemskontigent på golfbanene var ikke uvanlig. Bor masse kjendiser og berømtheter her også, selv om jeg ikke traff noen... Vi så vel ingen båtmotorer på under 200 hk og alle hadde 2 eller 3! Til og med polisbåten.

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Vi tok inn på et litt småslitt men rimelig hotell helt ved stranden. Det ble bading, soling og rikelig med mat og drikke her også :o)

Florida 2007

Mandagen dro jeg, Jan Erik og ungene på Alligator Safari. En artig opplevelse. Det var relativt kjølig og guiden hadde ikke sett noen de tre første turene den dagen. Lykken ble stor da Steffen så en og vi stoppet opp. Alligatoren svømte mot oss til det bare var noen meter igjen og guiden fant ut at det var lurt å starte opp igjen. Guiden hadde mye artig å fortelle om Everglades og dyreliv generellt. De hadde mange slags dyr på Alligator farmen og et absolutt høydepunkt var da ungene fikk mate og holde en 6 uker gammel Tiger!

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Mandag og tirsdag var det mange som cruiste ned til Key West for å studere naturen som det så fint heter...

Onsdag var vi tilbake i Orlando og vi valgte Seaworld denne dagen. Showene med Spekkhoggeren Shamu og delfinshowene var virkelig imponerende. Utrolig hva de klarer å dressere disse store dyrene til! Ungene kjørt berg og dalbane ørten ganger og det var mange fasinerende akvarier, simulatorer osv. Ekornene var veldig tamme og ungene syntes det var stas når de spiste av hendene deres.

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Onsdags kveld var hele gjengen samlet. Både for å ha en avskjedsfest og for å feire Eriks 7 årsdag. Tøffeste gebursdagskaken jeg har sett ihvertfall! En veldig hyggelig kveld! Vi fornuftige krøp til sengs mette og fornøyde mens enkelte andre visst nok surret rundt til morgen kvisten. Den kvelden også... Skolissene til Terje ble ihvertfall ikke utslitt på denne turen, han sov med skoene på mange netter ifølge ryktene...

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Vi måtte jo selvsagt innom Disney og vi dro til MGM studios om torsdagen. Disneyworld består av 6 enorme parker og du trenger en hel dag på hver! Veien inn til Disney er en 8-felts motorvei! Vi traff bilene fra CARS og var på diverse show og omvisninger. Muppet show var kansje artigst og avslutningshowet om kvelden det mest imponerende. Vi spiste forøvrig i en 58 Cadillac på en drive in kino fra femtitallet. Dagen var helt ok, men likevel ikke det helt store. Det var sikkert ingenting galt med parken, vi var nok rett og slett mettet av berg og dal baner, simulatorer osv. Du følte liksom at du hadde gjort alt før og det skulle mye til før du ble imponert. Luksusproblem får man vel kalle det?

Florida 2007

Florida 2007

Florida 2007

Fredagen var det tid for avreise. Sukk. Fikk forøvrig meldinger hjemmefra fra familie og slekt som lurte på om vi var i live. Flere tornadoer hadde herjet og ca 14 mennesker var drept og rundt 500 hus ødelagt. Det var ødeleggelser både i Disney og på Daytona banen. Vi hadde ikke merket noe som helst. Men når vi tenkte tilbake hørte vi masse rare lyder når vi lå i bassenget torsdagskvelden. Vi trodde det var tordenvær eller fyrverkeri, men det varte så lenge. Vi hørte nok tornadoen men merket ingen vind. Mange brukte fredagen til shopping (panikkshopping?), mens jeg og junior tok oss en tur i et opp-ned hus som lå rett nedi gaten.

Florida 2007

Hjemturen gikk helt etter planen og vi landet på Flesland klokken 1700. Litt småtrøtte og småbrune.

Vårt siste måltid på amerikansk jord.
Florida 2007

Ting er liksom litt billigere her.
Florida 2007

Vi vil gjerne sende en stor takk til Kjell og andre som har vært med på å arrangere turen. Vi koste oss skikkelig og blir gjerne med en annen gang!

Ketil

 
 
artikkel av: Ketil
bilder av: Ketil
redigert: Henning