Corvette Club Bergen logo
    Siste oppdateringer:   26.06.18 - Terminliste 2018 ||| 30.12.17 - Vestlandstreff 2018 |||

Klokken i California nå:

 
Klokken i Florida nå:

 

Artikler

På besøk hos Polly Motorsport.

Vi er inne i den mørke tiden hvor møtene best gjør seg under tak. Og på dette årets første møte kunne vi skilte med et skikkelig "garasje" besøk. Eller riktigere sagt verksteds besøk.

Ute var temperaturen ned mot null og et lett snøvær hadde gjort seg gjeldene. Til tross for dette dukket det opp én Corvette på møte. (Nei, det var nok ikke han Harry denne gangen) Samlet la vi turen til Godvik/Leirvik og til et verksted utenom det vanlige - Polly Motorsport.
I dette verkstedet skrus det for å gi POWER og eieren selv, Pål Arvid Blytt, har "skrudd" seg til ikke mindre enn 1407 hk i sin 1986 Ponitac Trans Am. En bil som kan skilte med ytelser som 0-100 km/t på 2,23 sek, 0-402 m: 9,19 @ 249 km/t. og til nå høyeste målte hastighet på 394.2 km/t, en rekord gjort på Mercedes Benz sin testbane i Papenburg, Nord-vest i Tyskland. Rekorden ble satt på vått føre, i regnvær. I løpet av året er planen og sette ny rekord...

De som har sett og hørt bilen på løp rundt om i Norges land, pleier som regel og husk den. For Polly imponerer med sin Trans Am og sin dyktighet og i tillegg gir han gjerne publikum litt show. Hvem andre drar hele stripen på Eikås med fullt hjulspinn...
I 2007 skulle Polly ta sin Trans Am ut i verden. Han pakket sakene og satte kursen mot Nevada, USA og SSCC - Silver State Classic Challenge. (meget enkelt fortalt) Her kjøres det på offentlig vei, altså langt fra bane standard på underlaget. Polly måtte selvsagt stille i verstingklassen - unlimited-klassen. I løpet oppnådde han den høyeste hastigheten på hele 358 km/t. Snittfarten i løpet var målt til 290 km/t.

Under vårt besøk fikk vi høre "hele" historien om turen og løpet i USA. I tillegg fikk vi se en del filmopptak fra og rundt løpet. Det ble også tid til en guidet tur rundt i verkstedets lokaler.

I overkant av 30 personer la turen til Polly denne kvelden og de som ikke gjorde det, gikk så absolutt glipp av noe.
 
 

Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
Polly fortalte, vi lyttet - vi spurte, Polly svarte.
 
Polly Motorsport
Steinar, hva sier du... Dette er vel GODT OVER MIDDELS.
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 
Polly Motorsport
 

Og til slutt vil vi få takke Polly for gjestfriheten og ønske han lykke til med nye prosjekter.
Husk også at hos Polly Mototsport kan du få hjelp med Corvette din. Du kan også kjøre den i benk om du ønsker å måle ytelsen du har i dag.
Og skulle du ha en rik onkel i Amerika, så må du fortelle han at Polly jakter sponsorer til neste løp i USA...

www.pollymotorsport.no

 
 
artikkel av: Henning
foto av: Henning