Corvette Club Bergen logo
    Siste oppdateringer:   26.06.18 - Terminliste 2018 ||| 30.12.17 - Vestlandstreff 2018 |||

Klokken i California nå:

 
Klokken i Florida nå:

 

Artikler

Amerikansk frokost.

Lørdag 24. mars inviterte AMCAR Askøy til Amerikansk frokost i sine nyoppussede lokaler i Florvåg. Og et par sultne Corvette eiere lot seg lure. Men dagen skulle by på mer...

Corvette Club Bergen
 

Solen skinte og den avga nok varme til at vi fikk et hint om hva sommer er. Til tross for nydelig vårvær var det ikke så mange som hadde funnet veien til frokostbordet i Florvåg denne dagen. Men noen titalls biler var innom i tidsrommet 10 til 13. Av de fremmøtte var 6 corvetter å se på kaien denne dagen. I tillegg var en håndfull tidligere og nåværende eiere av Corvette, men som stilte med andre grombiler denne dagen.
 
Etter noen timer med hyggelig bilprat og god frokost i Florvåg, begynte Corvette gjengen og klø i høyrefoten og bestemte seg for å ta en cruising til Herdla, lengst nord på Askøy. Ved Herdlabroen kastet vi anker og tok en pause før vi skulle returnere. Men noe snarlig retur ble det ikke.
Mens vi stod ved broen kom en kar kjørende, han måtte avbryte sin reiserute da han fikk øye på Corvettene. Bilder måtte tas. Dette viste seg å være en kar fra kulturetaten i Askøy kommune på vei til Herdla Fort. Han synes motivet med feite amcars og Herdlas kulturlandskap var et svært godt motiv. Han ville også ha oss med til fortet for flere bilder. Og som de greie guttene vi er, så ble vi med. Selvsagt mot en liten "betaling".
For etter at bilder var tatt var det klart for "betaling" som bestod av museumsbesøk. I den ene bygningen står et Focke-Wulf FW 190. Dette er et av kampflyene som banden til Hitler brukte da de skulle tøffe seg på 40-tallet.

  • Den 1. november 2006 ble en Fw 190A-3 hevet utenfor Sotra, ved Bergen. I desember 1943 foretok piloten en nødlanding på havet. Han ble reddet, mens flyet sank på 60 meters dyp. Flyet, med kallenavn «Gul 16», fra IV/JG 5, er i relativt god stand tatt i betraktning alle årene på havbunnen. Flyet ble restaurert ved marinebasen Haakonsvern, og er nå utstilt på Herdla museum.
    Ref.: Wikipedia

  • Bildeserie fra hevingen av flyet finner du her.

Etter en hyggelig time på Herdla returnerte vi til hvert vårt. En solfylt dag som startet med en mektig amerikansk frokost og fortsatte med en cruising som tok oss langs landeveien og 70 år tilbake i historien.
Sesongen er endelig i gang :-)

Corvette Club Bergen
Stopp ved Herdla bro.
 

Corvette Club Bergen
Inne ved museet / fortet.

Corvette Club Bergen
Focke-Wulf FW 190
 

Corvette Club Bergen
 

Corvette Club Bergen
 

Corvette Club Bergen
 

Corvette Club Bergen
 

Corvette Club Bergen
Du skulle vært med Roar, fant dette merket...
Kunne minne om det du "Focke-t" opp morningen med :-)
 

Corvette Club Bergen
Utsikt fra områdets høyeste punkt.
 

Corvette Club Bergen
 

Corvette Club Bergen
 
 

 
 
artikkel av: Henning