Corvette Club Bergen logo
    Siste oppdateringer:   03.05.22 - Terminliste 2022 |||

Klokken i California nå:

 
Klokken i Florida nå:

 

Artikler

Harry Harbakk er i sving.

Her kan du hoppe til del 2.
Her kan du hoppe til del 3.
Her kan du hoppe til del 4.
Her kan du hoppe til del 5.
Her kan du hoppe til del 6.
Her kan du hoppe til del 7.
Her kan du hoppe til del 8.
Her kan du hoppe til siste del.

Harry ligger ikke på latsiden denne vinteren. Han er i full gang med restaureringen av sin 1972 modell. For syns skyld legger vi med bilde av hvordan vi fikk oppleve hans bil i 2005.

Harry sin 1972

Under finner du bilder som er tatt underveis.
Harry forteller her kort om hva han til nå har gjort med bilen: Eg har skifta venstre hjullager bak. Har også fjerna all reklamen, drittjobb :o) Ellers er eg i full gang med og rette karosseriet, finst knapt ei flate med strekk i på denne bilen. Så her går det i håndsliping og sparkling. Spoiler på hekken ser det også ut til at det blir :o) Når det gjelder fronten er ikkje planane heilt i boks. Har bestillt litt snacks fra USA, slik at holet i panseret må utvidast ;o) Det er sikkert nokon som lurte på kva farge det blir? Enkelt svar: har ikkje bestemt meg endao ;o)

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

 

Del 2 (per 8. januar)

Her kan du hoppe til del 3.

Her kommer en oppdatering fra Vik. Harry kan melder om følgende:
 
Har fått skifta fjører framme sidan sist. Grei jobb :)
Då eg skulle rygge bilen inn på Løftebukken fredag ettermiddag (for lettare og jobbe med fronten), gjekk det til hæl.... :( Bilen hadde stått ute under ein presenning nokre dagar, kaldt som f... Smartingen løfta opp caben i bakkant for og sjå bedre når eg rygga inn. Resultat: 1 stk bakrute rett i dass :( Blei ein del banning ei stund etterpå. Caben var det einaste eg ikkje hadde tenkt og gjere noko med, men før kvelden var omme var ny rute på plass. Fant nokre restar etter lydisolering mellom to rom på verkstaden. Litt tjukkare plastikk, men mjuk. Skar ut restane av den gamle og limte inn ny. Blei etter forholda bra ;)
 
Så laurdag og søndag var det igang med sparkling og sliping på fronten. Fekk også slipt ned dørane, ser ut til og vere einaste plass som går klar sparkelen :) Vidare framover blir det jobbing med fleire stag på bøylen, samt diverse i motorrom.
 
Lakkering blir ikkje før eg er klar med andre ting som må gjerast.
Mvh Harry, som er drittlei sparkel pussing :)

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

 

Del 3 (per 18. januar)

Fra det store utland har det kommet varer til Vik i Sogn, og Harry kan fortelle:
 
Sidan sist, har eg montert elektronisk turteljar. Køyrde uten i fjor, så det blei giring på slump under streetlegalen :) Ellers har eg fått laga meg ei ny plate rundt gearstanga. Den som var der før var for manuell gir, ombygd i hytt og pine. Askebegeret måtte vike plassen for diverse innstrument...
3. januar blei scoopet / luftinntaket sendt frå Summit i USA , i dag kom det i posten :) Så klokken 1600 var det i gang med montering, det gikk greit. Ein del ting å passe på før kuttismen startet, etter grovskjering og montering var det testing. Greit å ha nok plass til motor vridninga når ein pressar litt :)
Til helga håpar eg å få på sprøyte sparkelen, slik at eg får samme farge på heile bilen ei stund :)
 
Harry

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

 

Del 4 (per 24. januar)

Harry står på videre mot sitt mål, og forteller om følgende:
 
Har sidan sist montert nye støtdemparar bak, pussa og sparkla. Har også laga ein prototype av kanalskjørt :) Fekk endelig på sprøyte sparkelen, slik at eg fekk litt heilheit igjen. No skal sprøytesparkelen få stå eit par veker før eg sliper heile bilen på ny, dette for og unngå ettersynk. Så no får eg litt tid til kanalskjørt og diverse som er på planstadiet... ;) Som Dei fleste skjønar så blir denne bilen langt fra orginal, så det blir nok delte meiningar om resultatet... Men Corvettar har blitt ombygde før og kjem nok til og bli det seinare også... :)
 
Harry

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

 

Del 5 (per 02. februar)

Harry melder om siste nytt fra Vik:
 
Har skifta ratt, litt mindre og ikkje minst bedre og holde i. Kanalskjørta er ferdige og klar for lakkering, dei har eg laga av aluplater. Så her er det ikkje berra plastikk :o) Som dere ser på bilda har Vetten fått flekksykja :o) Ein del porer dukkar alltid opp når ein har slipt ned på glassfiberen. Ellers så håpar eg å få på plass sponsor til felg og dekk, det blir i så fall 18" 8,5 og 10" med 255/40 og 285/40 ;o) Skulle det ellers vere nokon med for stort sponsorbudsjett er det berre og ta kontakt :o)))
 
Harry

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

 

Del 6 (per 08. februar)

Ting begynner å ta form hos Harry:
 
Etter iherdig pussing laurdag, blei endelig panser, cabluke og dørar klare for lakkering :o) Lakkinga tok Rune seg av i ettermiddag, resultatet blei bra bortsett frå nokre små porer :( Men det går bra for denne Vetta skal brukes, med stor B... he he.
Søndagen gikk med til og hive ut kjølevifte og kappe, montering av 2 trinns el vifte og oppkobling. Monterte 2 stk vifter framfor radiator i sommar, så no blir det tre... Alle manuelt styrte med brytere inne i bilen.
Ellers blir det lakking av resten neste helg håpar eg... Ting tar tid, nermar meg 100 timar sidan eg begynte i haust/vinter. Fargen er som på forrige Vetten svart med lilla perlemor på toppen, har justert ned mengden med perlemor, fordi eg syntes det blei for mykje sist... No ser ein nesten ikkje effekten i vanlig lys, men det kjem nok med sola :o)
Mvh Harry :o)

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

 

Del 7 (per 20. februar)

Harry nærmer seg mål:
 
Har endelig fått lakkert resten av bilen :o) Spoiler og kanalskjørt ble lakkert torsdags morgon og siste restene på fredagen. Fekk nokre overraskelser under lakkinga :( nokre sprekker som var oversett... men med litt triks gikk det bra trur eg :o) Med litt sliping og polering så skal det bli bra ;o)
Lakkereren er Rune Hjortland, dere som var på Rigth On utstillinga hugsar kansje han som fekk premie på Caddilacen (rosa).
På søndag monterte jeg dørar, panser, cabluke, kanalskjørt og diverse. En liten prøvetur blei det og på tørre Vestlands vegar :o) Nå står det igjen småting på dørar, stereoanlegg og diverse dill dall. Bøylen skal også oppgraderes med det første :o)
Hei så lenge, mvh Harry :)

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

 

Del 8 (per 10. april)

Ny girkasse:
 
Som de fleste veit så gikk gearkassa i dass på veg heim fra sist møte i Bergen :( men ser det positive i det, heller nå enn på veg til landstreffet :)
Har fått på plass brukt kasse, men skal ned igjen med den :( er ikkje fornøyd med converteren... Så arbeidsledig blir eg ikkje med det første.
Står også igjen og få stag på bøylen, dette må eg ha klart til 13 mai :)
Ellers blir det til Bergen 1 mai for å delta på autoslalom, må forsvare tittelen fra i haust :) Reknar med større oppmøte med Corvettar denne gangen ... Stiller med heilt anna oppsett og nye felgar og dekk, som eg trur vil bite litt bedre i asfalten :) Nokon som tek utfordringen?
Ellers er vetta stort sett klar. Felg og dekk kjem rett over påske. Blir nok litt reklame på bilen også denne gang. Må gi litt tilbake til sponsorene :o)

Harry sin 1972

Harry sin 1972

Harry sin 1972

 

Siste del (per 09. mai)

O hjul med din glede:
 
Og etter måneder med jobb kunne om sider siste finpuss gjøres, nye dekk og felger.

Harry sin 1972

Harry sin 1972

 

Nå gjennstår det bare å nyte bilen gjennom sommeren, så får vi se om det skjer flere endringer neste gang snøen laver ned. GOD SOMMER :o)